Amatör ve Profesyonel Sporcuların Bilimsel Beslenme Rehberi

Kitap : Amatör ve Profesyonel Sporcuların Bilimsel Beslenme Rehberi

Yazar : * Muzaffer Üstdal * Ahmet H. Köker

Dil : Türkçe

Bölüm : Sağlık-Güvenlik-Çevre

Yayın Yeri : Ankara

Yayın Tarihi : Ocak 1989

Yayıncı : T.C.Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü

Tür : Kitapçık

Kitap No : 1020

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER
1- GENEL BiLGiLER
2- TEMEL BESiNLER
2.1 SU
2.2 PROTEİNLER.
2.3 KARBOHlDRATLAR
2.4 YAĞLAR
2.5 MİNERALLER
2.6 VİTAMİNLER
2.7 ENERJİ
3- KAN KİMYASI.
4- SPORCU YİYECEKLERİ
4.1 DİYET BASAMAKLARI
4.2 SPORCU İÇECEKLERİ
4.3 SPORCU ÖZEL DİYETLERİ
4.3.1 ATLI SPOR, KAYAK, AEROBİK DANS, BiSiKLET, YÜZME SPORLARINDA BESLENME
4.3.2 BASKETBOL, ÖTEKİ TOP OYUNLARI, BUZ HOKEYİ, BOKS, GÜREŞ, KARATE SPORLARINDA BESLENME
4.3.3 RAKET SPORLARINDA BESLENME
4.3.4 BAYAN SPORCU DİYETİ.
4.3.5 DİYETİN KiMYASAL MADDELERİ
4.3.6 YOLCULUK DlYETl.
5- AĞIRLIK VE KASLAR
6- SPORCULARDA BAZI RAHATSIZLIKLARLA iLGiLi BiLGiLER
6.1 ISI BOZUKLUKLARI
6.2 SABiT RAHATSIZLIKLAR